Bestuur

afbeeldingpaulschnabel

Paul Schnabel, voorzitter

Paul Schnabel (1948), socioloog, was van 1998 – 2013 directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau en is nu universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht en kroonlid van de SER. Hij vervult veel bestuurlijke functies en is sinds 2002 lid van het bestuur en sinds 2013 voorzitter van de Stichting Synthesis. Hij is erelid van de Nederlandse Sociologische Vereniging en ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Erik 2

Erik Bolle, penningmeester

Erik Bolle is sinds 1995 lid van het  het bestuur van Synthesis. Hij heeft als wiskundige en econometrist gewerkt aan de Universiteit van Twente en daarna vele bestuurlijke functies vervuld, waaronder Kroonlid van het College van bestuur Delft en Lid van het Algemeen Bestuurscollege van de koninklijke Bibliotheek. Erik is voorzitter van het Ida Gerhardtgenootschap en was als managing partner van Montaigne BV verantwoordelijk voor vele reorganisaties, verzelfstandigingen en fusies voornamelijk bij  de overheid en semi-overheid.

 

afbeeldinghenrykasper

Henry Kasper, secretaris

Henry Kasper (1965) is politicoloog. Van 2003 tot 2006 was hij werkzaam als voorzitter van FNV ZBo, daarna als ondernemer / adviseur in communicatie en onderzoek werkzaam voor diverse opdrachtgevers. Hij is mede-eigenaar van Buzzmij, social media bureau voor peer to peer jongeren onderzoek en communicatie.